Fórum
plochy
Zdravím českou komunitu, chtěl bych se zeptat jestli někdo z Vás již zkoušel modelovat terén podle dat od geodeta - vstupem je tedy dwg/dxf z datama z katastru a se zanešenýma bodama s vypsanou výškovou hodnotou - vše je ve 2D. Už jsem program i internet prolezl horem dolem ale nenalezeno.
Představa výsledku je ta, že dostanu tvar pozemku v prostoru - plochu - ale nejvíce bych byl spokojen, kdyby to byl objem... se kterým bych potom mohl už pracovat normálně dále.
cestu jsem si zatím našel, že si body prorýsuju ve 2D do bokorysu a udělám jen konturu, ale to mi připadne jako hodně velký švindl když už ty data mám.
Díky a zdar modelování - Jenda
Dobrý den,
tohle jsem prozatím ve fusionu neřešil a mám obavy, že to na to není ideální program - Autodesk na to má přío specializované programy.
Ale každopnádně pokud byste byl ochotný někam alespon část dat nahrát, rád se na to podívám a třeba přijdeme společným úsilím k nějakému žádoucímu výsledku. :)
Vít Oczko
Děkuji za reakci, uvažoval jsem že bych si vytvořil množinu bodů nad skicou, která by vycházela ze souboru vse.dwg - tzn například bych si z bodů od geodeta natahal linie do požadované výšky a pak bych na vrcholy techto linií položil ve volnoplošném modelování nějakou plochu. Jenomže, možná jak nejsem zcela znalý, tak jsem tam nenašel jinou možnost než položení plochy na 4 body, ale ne na "neomezené" množství bodů.
Vím, že existují profesionální programy, ale bohužel jimi nedisponuji a chci jít cestou využití oficiálního SW.
jsem docela zvědav jestli to vykoumáme. Data máte v Emailu.
Jenda